dimarts, 11 de novembre del 2008

Començant....

Aquest estiu he estat bastant actiu corrent. L'estada a Madrid ha estat profitosa, amb sortides interessants per la Sierra de Guadarrama i moltes sortides urbanes per Madrid, especialment pel nord de Madrid, on vivia.

Desgraciadament, la tornada a les classes i un desafortunat esguinç al turmell m'han fet perdre al ritme.

Però ja és hora de que torni a posar-me les piles. Així que m'he subscrit a un dels plans d'entrenament que ofereix la web MapMyRun.com. És el pla bàsic per a la Marató. Comença molt suau, amb uns 25km la setmana, i augmenta progressivament fins a una càrrega de 55km la setmana. El pla dura 4 mesos.

El pla bàsicament té 5 tipus de sessions. Sessions fàcils, bàsicament de rodatge per anar posant quilòmetres a les cames. Personalment aquests dies faig rutes tranquilament. Sessions de qualitat, on principalment es treballa mantenir un ritme més alt (ritme de carrera, malgrat que jo no vagi a curses). Sessions de força, buscant rutes amb molt desnivell (o a falta de terreny adequat, corre amb sobrepes). Sessions llargues, amb rutes de més de 10km fins arribar als 42km. I finalment sessions de recuperació, que sempre el dia següent de les sessions llargues.

Cada setmana hi ha una sessió de cada, excepte les primeres setmanes en que no hi ha sessions de força.

Com que sóc més un corredor Trail que d'asfalt, intentaré adaptar el pla al meu perfil. Les sessions entre setmana seràn majoritariament urbanes (perquè no disposo de temps per anar a enlloc). Les sessions llargues procuraré fer-les sempre com a mínim en Mitja Muntanya. I procuraré treballar molt bé les sessions de força.

A les sortides corresponents a aquest pla els hi posaré l'etiqueta Programa Marató.

Sigueu feliços!

Per cert, els plans de MapMyRun són de pagament, però si us interessa la web MyAsics ofereix plans d'entrenament gratuïts.